Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague Play-Off Çeyrek Final 5'inci maçında yarın deplasmanda Fransa'nın Monaco ekibine konuk olacak. Salle Gaston Medecin'nde oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak. Mücadeleyi; Fernando Rocha, Carlos Peruga ve Emilio Perez üçlüsünü yönetecek.

Fenerbahçe Beko, 5 yıllık aranın ardından adını Final-Four'a yazdırmak istiyor. Play-Off çeyrek finalinde Monaco ile eşleşen sarı-lacivertliler, deplasmanda oynanan ilk maçta rakibini uzatmaya giden maçta 95-91 yenmişti. Fenerbahçe, deplasmanda oynanan ikinci karşılaşmada ise 93-88'lik skorla sahadan mağlup ayrılmasına rağmen saha avantajını eline geçirmişti. İstanbul'da oynanan serinin üçüncü maçında rakibini 89-78 mağlup eden Fenerbahçe, adını Final-Four'a yazdırmak için çıktığı maçta rakibine 65-62 mağlup olmuş ve seri 5'inci maça taşınmıştı.

5 YILLIK FİNAL-FOUR HASRETİNE SON VERMEK İSTİYOR

Geçtiğimiz yıllarda EuroLeague'de önemli işlere imza atan Fenerbahçe, Final-Four hasretini de sonlandırmak istiyor. Sarı-lacivertliler, son olarak 2018-19 sezonunda Final-Four'da mücadele etmiş ancak organizasyonu dördüncü sırada tamamlamıştı. 2019-20 sezonunda koronavirüs pandemisi nedeniyle sezon tamamlanamazken, 2020-21 sezonunda ise çeyrek finalde CSKA Moskova'ya elenmişti. 2021-22'de Play-Off'lara kalamayan Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon ise çeyrek finalde Olympiakos'a elenmişti. Sarı-lacivertliler, Monaco'yu deplasmanda bir kez daha mağlup ederek adını Final-Four'a yazdırmak için mücadele edecek.

3 EŞLEŞMEDE SERİLER 5'İNCİ MAÇTA

Öte yandan Play-Off çeyrek finalinde 3 eşleşmede seriler 5'inci maça taşındı. Daha önce Real Madrid adını Final-Four'a yazdıran ilk takım olurken, bugün oynanacak Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv karşılaşmasının ardından da ikinci takım belli olacak. Yarın Monaco - Fenerbahçe Beko maçının yanı sıra Barcelona - Olympiakos mücadelesi de olacak.

Karşılaşmalarını kazanan takımlar, 24-26 Mayıs tarihlerinde Almanya'nın başkenti Berlin'deki Mercedes Benz Arena'da düzenlenecek Dörtlü Final'e adını yazdıracak.