Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bugün düzenlediği basın toplantısıyla Fenerbahçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Basın toplantısında sert açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, "20 sene başkanlık yaptım, yine geliyorum" ifadelerini kullandı.

İşte Aziz Yıldırım'ın basın toplantısından öne çıkanlar: 

"BİRLİK OLMALIYIZ"

"Ben kimseyle kavga etmeye gelmedim. Fenerbahçe'yi yeniden şampiyon yapmaya geldim. Fenerbahçe'de hiçbir zaman para sorunu olmaz. Kulübü halka açtım. Hem de hapisteyken. Neden? Fenerbahçe sivil toplum örgütü olarak büyüsün ve birbirlerine sarılsınlar diye. Fenerbahçeliler bir araya gelsin diye... Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Fenerbahçe'nin istemediği hiçbir şey Türkiye'de olmaz. Bir araya gelip birlik olamazsak Fenerbahçe'den hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe 3 Temmuz davasıyla başlayan, bizden önce Balyoz-Ergenekon ile başlayan ve devam eden süreçte Türkiye'nin Kuvay-ı Milliyesi Fenerbahçe Spor Kulübür. Bu hareketi FETÖ'ye karşı Fenerbahçe başlatmıştır ve başarılı olmuştur. 15 Temmuz'a giderken FETÖ, Fenerbahçe'ye çarpmıştır."

"NEDEN BAŞKANLIĞA ADAY OLDUM?"

Hiç niyetim yoktu çünkü keyfim yerinde. İşlerim de iyi gidiyor ama Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar olduğunu gördüm. Arkadaşlar, dostlar ve dava arkadaşlarım 'Bir şeyler yapmamız lazım' dediler. Biriniz aday olun bu şekilde ilerleyelim dedim ama 'Sen varken biz olamayız' dediler. Bu doğrultuda aday olmaya mecbur kaldım. 20 sene başkanlık yaptım ve 6 kez şampiyon olduk. Hiçbir zaman para yok diye şikayet etmedik. 1 milyar 900 milyon TL'lik borç vardı şimdi 4 milyar TL'den fazla borç vsar. Toplam borç 12 milyar TL'yi buldu. Doğrudur 630 milyon borç vardı. Ülker ile beraber stadın yanındaki arsaya Emlak Konut ile birlikte konutlar yapıp satacaktık. Anlaşmalarını yapmıştık.

Bu arasadan dolayı Fenerbahçe ve Ülker 70 milyon Euro verip Emalk Konut yüzde 20 pay alacaktı. Arsayı verirken arsanın değerini 230 milyar göstermiştik. O günkü kurla 4.5 liraydı Dolar. Arsa Ülker'in olduğu için biz kulübe satın alınmış oalrak gösterdik. Bunu da biz borç olarak gösterdik. Murat Ülker bey kağıt üzerinde hala arsayı tutuyor. O borç şu anda yok. 3 sene içerisinde bu proje yapılmasaydı arsa devredilecekti ve borç ortadan kalkacaktı. Geçen sene Temmuz ayında yaptığım açıklamada Fenerbahçe'nin borçlarını anlattım. Oyuncular sattınız ve sermaye artırımı yaptınız. Devlete gidip kanun çıkardık ve 22 milyon euro kulübe girdi sağlandı. Benden önceki yönetim 28 milyon dolar borçla kulübü bana devretmişti. Bugün 500 milyon euro değeri bulunan arsalar bıraktım. 

BAŞKAN ALİ KOÇ'A ÇOK SERT İFADELER

Aziz Yıldırım: Ben Fenerbahçeliyim siz de Fenerbahçelisiniz. Bunlar anlamıyorlar! Sevgili Fenerbahçeliler, bildiğiniz gibi 3 Haziran 2018'den bu yana Fenerbahçe'nin sade bir üyesi ve taraftarı olarak çoğu zaman sessiz kalarak kulübümüzün faaliyet alanındaki performansını ve futbol takımımızı üzülerek takip ettim. Bu süreçte resmin dışına çıkarak kulübü uzaktan takip ettim. Yaptığımız hataları analiz etme şansı buldum. Değişerek gelişmek bir erdemdir. Biz de denklemin dışına çıktığımızda bunu objektif bir şekilde gördük ve gerçekleştirdik. Mevcut başkan ve yönetiminin çalışmalarını engellememek için muhalefet etmedim ve çoğunlukla sessiz kaldım. Konuştuğumuzda da 'Bölünmeyin! Bir Fenerbahçe var' dedim. Bu sezon da Ocak 2024'ten beri sürekli olarak sükunet çağrısı yaparak camiayı futbol takımımızın arkasında dumaya davet ettim. Bu hafta oynanacak derbide takımımızın mutlaka galip geleceğini düşünüyorum. Yeni süreç başlayacak. 2018'den bir yıl önce başlayan seçim çalışmalarının olası şampiyonlukları engellediğine bizzat şahit oldum. Tarih seçimleri değil elde edilen şampiyonlukları yazar. Üzülerek söylemek istiyorum ki 2018 şampiyonluğumuz seçim sürecine kurban gitmiştir.

Olası adaylığımın konuşulmaması için mücadele verdim. Umarım bundan sonraki yıllarda da seçim süreçleri şampiyonlukları feda etmemize sebebiyet vermez. Bugün şampiyonluk ihtimalimizin rakibimizin elinde olduğunu üzülerek ifade ediyorum. Bir taraftar olarak takımımızın iyiliğini istedik. Takımımızın saha içerisinde aldığı olumsuz sonuçlara hep beraber üzüldük. Biz takımımızın motivasyonunu düşüren aksiyonların içinde yer almadık. Ancak gelinen noktada mevcut başkan 'Ben Fenerbahçe'nin başında olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' dedi. Bu ne demek? Ali Koç başkan olduğu müddetçe Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar demek.