Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin bulunduğu Kulüpler Birliği Vakfının olağan genel kurul toplantısında birliğin yeni başkanı belli oldu.

Vakfın mevcut başkanı Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, daha önce yaptığı açıklamada bu görevini bırakacağını ifade etmişti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç tek aday olarak girdiği genel kurulda vakfın yeni başkanı seçildi.

"HEM ALİ KOÇ HEM MEHMET BÜYÜKEKŞİ'YE HAYIRLI OLSUN"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Kulüpler Birliği'nin olağan genel kurulu gerçekleşti. Başkanlık sürecimi tamamladım. Sayın Ali Koç görevi devraldı. Kendisine ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Federasyonumuzda yeni bir başkan ve yönetim var. Çok sağlam bir irade gördüm. Sorunların çözümünde ne kadar yapıcı olduklarını gördük. Hem Ali Koç başkanıma hem de Mehmet Büyükekşi başkanıma hayırlı olsun diyorum. Futbolumuzun sorunları azalacağına, artarak devam etti. Son 1 yıl içinde hem TFF'nin istifası, olağanüstü seçimli genel kurul, naklen yayın ihalesinde istenen sonucun elde edilmemesi, onun sonrasında yaşanan istifalar... Hepsini bir arada yaşadığımız bir süreçti" diye konuştu.

"AHMET AĞAOĞLU YÖNETİM KURULUMUZDA OLMAYI KABUL ETTİ"

Başkanlığa seçilen Koç ise, "Ahmet Ağaoğlu'na teşekkür ederim. Zaten çok yoğun işlerimiz var. Bu görev de oldukça ağır bir yük. Ağaoğlu çok kritik bir süreçte başkanlık yaptı. Her zaman kulüplerin ihtiyaçlarına göre çalıştı. Hepimiz adına işler yaptı ve çıtayı çok yükseltti. Tebriklerimizi sunduk. Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulumuzda olmayı kabul etti. Sorunlar kronikleşiyor. Şahsen toplantıya katılmadım ama yeni TFF ile toplantıya Ağaoğlu gitti. İlk günlerin performansı, gelecek için umut vadediyor. Kulüpleri dinleyecekler gibi, bu çok önemli. Yeni TFF'de kulüplerin ihtiyaçlarını dinleyecek gibi bir durum var. Eski TFF'de bu konuda mesafe alamıyorduk, şu 2-3 günde alınan mesafe bile çok değerli" dedi.