Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Gastronomi Zirvesi Koordinatörü Ebru Koralı, derneğin Genel Sekreteri Şükran Yürekli ve Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Çakır, Lüleburgaz Belediyesi’ne ait olan Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde (LYLA) Belediye Başkanı Murat Gerenli’yi ziyarette bulundu.

Kısa adı TURYİD olan Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi Derneği tarafından iki yıldır düzenlenen global gastronomi ekonomi zirvesinin bu yıl üçüncüsünü düzenlenecek. Bu yılın konusu “Trakya bölgesi lezzetleri” olacak. 25 Mart 2020 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan gastronomi zirvesi öncesinde Trakya Bölgesinde temaslarda bulunan dernek yöneticileri, yapılacak olan zirve ile ilgili bilgilendirme yaparak yerel yönetimlerin de sürecin içerisinde aktif olarak yer almasını istiyor. Trakya bölgesi ziyaretleri kapsamında belediye ziyaretleri de gerçekleştiren dernek yöneticileri, 6 Aralık Cuma günü Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat gerenli’ye ziyaret gerçekleştirdi.


Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde gerçekleştirilen görüşmede, dernek yöneticilerine Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi gezdirildi. Trakya bölgesinde öne çıkan geleneksel lezzetlerin tanıtımının nasıl yapılacağı hakkında bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Çakır bölgesel gastronomi hakkında görüşlerini ifade ettiği görüşmede TURYİD yöneticileri Ebru Koralı ve Şükran Yürekli gerçekleşen görüşmenden çok mutlu olduklarını ve ziyaretin amacına uygun bir ortamda gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, söz konusu Lüleburgaz’ımızın tanıtımına ve yemek kültürünü ön plana çıkarmaksa her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

 

Gerçekleşen görüşme sonrasında Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde ziyaretin anısına fotoğraf çektirildi.


Lüburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli Twitter hesabından, ziyaretleri için dernek yöneticilerine teşekkür etti.