Bakan Nebati'den son dakika EYT müjdesi! 1 milyon kişi arttı EYT'nin kapsamı genişledi... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı. Bakan Nebati burada yaptığı açıklamasında önemli konular hakkında son derece kritik bilgilere yer verirken EYT konusunda yaptığı açıklaması ile gündemi salladı.

Hatırlanacağı üzere 2022 senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklama ile EYT çalışmasının başladığını duyurmuştu. İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olan kişilere erken emeklilik müjdesi verilirken yapılan çalışmada sona gelinmişti.

SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI! EYT'DE KAPSAM GENİŞLEDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmalarda sona gelinirken yapılan açıklama ile Ocak ayı sonuna kadar ya da en geç Şubat ayında EYT yasası kanun teklifinin meclise verileceği ve Mart ayı itibari lie yasanın çıkarak EYT'lilerin ilk maaşlarını alacaklarını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamada "Seçime gidiyorsunuz seçime giderken bütün bu harcamaları yapıyorsunuz seçim Sonrasında ne olacak diye? soruyorlar... %1 3,4'ten 1'e düşen bir bütçenin kasası çok güçlü bir şekilde birçok pratik yola devredilmiş demektir 1 ikincisi EYT'nin geleceği çok açık yani . Biz bunu arkadaşlarla oturup her halükarda bu eğer gelirse. Çünkü irade daha netleşmemişti ama biz bir tedbir alalım dedik EYT ile ilgili bir tedbir almamız gerekiyordu EYT'nin tedbirini aldık" diyerek EYT için her türlü hazırlıklarının tamam olduğunu söyledi.

EYT'DE KAPSAM GENİŞLEDİ Mİ?

Bakan Nebati yapmış olduğu açıklamasında "5 milyona yakın EYT'linin emeklilik hakkı doğacak. Bunların yüzde 40'ı bu yıl emekli olabilecek. EYT için bütçede kaynağını oluşturduk" diyerek 5 milyon kişinin EYT ile emekli olacağını söyledi. Daha önce Bakan Nebati tarafından yapılan açıklama ile daha önce 2 milyon 250 bin kişinin hemen emekli edileceğini toplamda ise 4 milyon kişinin kademeli olarak emekli olacağını söylemişti.

Bakan Nebati rakamı 5 milyon kişi olarak açıklarken gözler staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına çevrildi. Meclise gelecek EYT yasası ile söz konusu düzenleme ile çırak ve sigortalılık mağdurlarının da kapsama dahil edilip edilmeyeceği netleşecek.

Bakan Nebat'nin bu açıklaması akıllara Staj ve Çıraklık Mağdurları'nın EYT'ye dahil edileceğini getirdi.