MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasını istedi, siyah kurdela eylemini hedef aldı.

Bahçeli, "Türk Tabipleri Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış. Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Siyah kurdele takınca ne olacak? Kovid-19 hastalığından tedavi gören insanlarımıza ne diyecekler? Bu kapsamda vefat eden kardeşlerimizin ailelerine ne anlatacaklar?" demişti.

TTB’nin çağrısıyla yurt genelinde Covid-19 nedeniyle yitirdiğimiz hekimler, sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız anısına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

İLK SAYGI DURUŞU

Türk Tabipleri Birliği'nin siyah kurdela eylemi başladı.

TTB'den yapılan açıklamada "Siyah kurdele ile anmalar sağlık kurumlarında başladı. Vefa borcumuzdur:

Covid -19 salgınında kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanları için Maslak Acıbadem'de 1 dakikalık saygı duruşu..." denildi.

"Mersin Yenişehir Hürriyet Aile Sağlığı Merkezi: Saygı ve hürmetle..."

 

Eylem takvimi çerçevesinde, tabip odaları 17 Eylül 2020 tarihinde ise hastaneler ve bütün sağlık kurumlarında, Covid-19 pandemisi nedeniyle yitirdiğimiz hekimler, sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız anısına 1 dakikalık saygı duruşu eylemleri düzenlendi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ve TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz ise TTB binasında 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.