SERKAN ULU - YERELİN GÜNDEMİ / Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) bugün yol haritalarını belirlemek üzere Kocaeli'nde bir araya geldi. Toplantıda karar çıktı. EYT’liler fedarasyon kurma kararı aldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) bugün yol haritalarını belirlemek üzere Kocaeli'nde bir araya geldi.

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin toplantısı Seka Park Oteli’nde gerçekleşti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, federasyonlaşma yolunda hızla ilerliyor. Verdikleri tarihi mücadelenin kapsamını genişletecek olan federasyonun kurulmasıyla güçlerini daha da artıracak olan EYT’liler, bu kapsamda yol haritasını belirlemek için kritik bir çalıştay gerçekleştirdi.

Çalıştaya EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, İllerden sorumlu koordinatör Alper Özüpak, 13 ilin EYT SYD derneklerinin başkan ve yöneticileri katılım sağladı.

İstanbul, Bursa, Kocaeli, Gebze, Eskişehir, Trakya Çorlu, İzmir, Ankara, Bolu Düzce, Sakarya,Bilecik, Adana ve Manisa EYT derneklerinin başkanları ve yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Emeklilkte Yaşa Takılanlar'ın fedarasyonlaşması yönündeki konu ele alındı.

Yapılan toplantının sonucunda 3 bölgesel fedarayon kurulacak ve ardından konfedresyon olma yolunda önemli bir adım atıldı.