Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabından EYT'liler ile ilgili açıklamalarda bulundu.Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Özüpak, 'Mücadelemiz EYT ile sınırlı değil: EYT; ABO, çıraklık, BES ve kıdem tazminatı... Haklı mücadelemiz tüm Türkiye'de karşılık buluyor. Tek bir dernektik, şimdi Edirne'den Kars'a kadar yasal örgütlerimizle haklılığımızı ortaya koyuyoruz' dedi.

ALINAN KARARI AÇIKLADI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, hafta sonu Kocaeli EYT Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen önemli toplantıda alınan kararı yayınladığı bir video ile açıkladı. Özüpak, "Gönüllülük ile yürüttüğümüz davamızda amaçları sadece davası olan kader birliği yaptığımız dernek başkanları arkadaşlarımız ile 2 Kasım 2019 tarihinde Kocaeli Derneğimizin ev sahipliğini yaptığı toplantımızda verdiğimiz mücadelenin daha etkili, daha söz hakkına sahip olabilmek adına kocaman bir aile olduğumuzu devletimize siyasi partilere sivil toplum kuruluşlarına teşkilatlanarak her yerde olduğumuzu davamızdan asla vazgeçmeyeceğimizi göstermek adına mücadelemizde yıkmadan dökmeden çocuklarımızın mağduriyetlerinin çözümüne kadar uzanan ve geleceğimiz olan çocuklarımıza kadar bırakabileceğimiz kurumsal bir yapımız ile örnek teşkil eden mücadelemiz ile bu toplantıda aldığımız karar doğrultusunda bölgesel federasyonlaşma ve akabinde konfederasyon olma kararı almış bulunmaktayız" dedi

'TABELA DERNEĞİ DEĞİLİZ'

EYTSYDD'nin tabela derneği olmadığını, ticari amaç güden bir kuruluş da olmadığını kaydeden Özüpak, "Bizler sosyal güvenlik yasalarının mağdur ettiği, ellerimizden alınan haklarımızın iadesi için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşuyuz. Derneklerimiz devletimizin yasalarıyla kurulmuştur" dedi.

STK'ların insanların tek tek yapamadıklarını toplu olarak yapmasını sembolize ettiğini, birlik ve dayanışmayı temsil ettiğini kaydeden Özüpak, STK'ların devlet-birey-toplum ilişkilerinin düzenlenmesindeki önemine değindi.

'MÜCADELEMİZDE SİYASET ÜSTÜYÜZ'

EYT'nin aynı amaç doğrultusunda kenetlenerek, kocaman bir aile olduğunu kaydeden Özüpak, "Mücadelemizde siyaset üstüyüz, işimiz siyasetle değil, siyasetçilerle. Hiçbir siyasi ideolojinin savunucusu da değiliz. Bizler adına yaratılan algılarla pes ettirmek, bölmek, parçalamaya çalışanlar bilsinler ki bölünmek değil, sksine daha çok kenetlerek, birleşerek davamıza sahip çıkmamıza yol açıyorlar." diye konuştu.

'MÜCADELEMİZ EYT İLE SINIRLI DEĞİL'

İşçi ve emekçi kaderdaşlarıyla EYT'lilerin yok sayılamayacağını kaydeden Özüpak, "Haklılığımızı her yerde dile getirmeye devam edeceğzi. Mücadelemiz EYT ile sınırlı değil: EYT; ABO, çıraklık, BES ve kıdem tazminatı... Haklı mücadelemiz tüm Türkiye'de karşılık buluyor. Tek bir dernektik, şimdi Edirne'den Kars'a kadar yasal örgütlerimizle haklılığımızı ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.