SERKAN ULU - YERELİN GÜNDEMİ / Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak çok önemli bir çağrıda bulundu.

EYT Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medyadan yayınladığı bir video ile yarından itibaren başlayacak olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) 'Işıkları Açma Kapama' eylemi hakkında çağrıda bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, ''EYT'lileri yok sayamazsınız demek için 6 Kasım Çarşamba 2019'dan itibaren her gün saat 20.30’da, 10 dakika ışıklarımızı açma kapama etkinliğimizle haklı mücadelemize baş koyduğumuzu bir kez daha yineliyoruz'' dedi.

EYT Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medyadan paylatığı videodan tüm Türkiye'ye çağrıda bulundu ve şunları söyledi:

''HERKESE ÇAĞRIMIZDIR''

Merhaba emeklilkte yaşa takılan sevgili kaderdaşlarım, sosyal güvenlik yasalarından mağduriyet yaşayan arkadaşlarım ve haklı mücadelemize destekleyen herkese ama herkese çağrımızdır.

YARINDAN İTİBAREN IŞIK AÇMA KAPAMA EYLEMİ BAŞLIYOR

Ellerimizden alınan haklarımızın, haklıya iade edilmesi için verdiğimiz mücadelimizde yılllar evvelinden başlayan meclis görüşmelerimiz, salon toplantılarımız, en son milyonlara ulaşan mitinglerimiz oldu. Şimdi ise bizi yok sayamazsınız demek adına 6 Kasım Çarşamba 2019 yani yarından itibaren her gün saat 20.30’da, 10 dakika ışıklarımızı açma kapama etkinliğimizle haklı mücadelemize baş koyduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

''EMEKLİ OLMAK İSTİYORUZ''

Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden, yüce meclisimizden, hukuksuzluğun giderilmesini, hakkın haklıya teslimini ve insanca yaşanır bir maaşımızla haklarımıza kavuşmak istiyoruz. Emekli olmak istiyoruz. Aylık bağlanma oranlarının düzenlenmesini istiyoruz. Staj mağduriyeti bitirilsin. BES sisteminin zorunlu hale değil, isteğe bağlı olmasını istiyoruz. Son zamanlarda kıdem tazminatımıza uzanan ellerin, işçinin ve emekçinin üzerinden kalkmasını istiyoruz.

''DAVANA SAHİP ÇIKACAKSIN SEVGİLİ KADERDAŞLARIM''

Davana sahip çıkacaksın sevgili kaderdaşlarım. Ve tüm Türkiye olarak biz varız, biriz, birlikteyiz ve tüm Türkiyeyiz demek adına 6 Kasım Çarşamba gününden itibaren her gün saat 20.30’da ışıklarımızı açma kapama etkinliğinde buluşuyoruz.

 

İŞTE EYT BAŞKANI GÖNÜL BORAN ÖZÜPAK'IN SOSYAL MEDYADAN YAPTIĞI O ÇAĞRI: