Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın "Vatan Partisi Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Doğu Perinçek ve bir kısım şeriatçı örgütün iddia etiği üzere anti-emperyalist olmadığını" yazdı.

Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde şöyle yazdı: 

Dün sabah TV 100’de yayınlanan ve benim de katıldığım bir programda konuşan Emekli Kurmay Albay Haydar Ateş, Doğu Perinçek ve arkadaşlarının akıl dışı bir tutumla anti-emperyalist ilan ettiği Taliban’ın gerçek yüzünü sergileyen bir fotoğraf gösterdi.

TSK adına uzun yıllar çeşitli ülkelerde görev yapan ve Afganistan’a giden ilk Türk birliğinin komuta kademesinde de bulunan Haydar Ateş, “Taliban, ABD’nin kurdurduğu ve Afganistan’ı teslim ettiği bir örgüttür” dedi. Ardından ise gösterdiği fotoğraftaki bir ayrıntıya dikkat çekti.

SİLAHI TUTUŞ ŞEKLİ

Haydar Ateş, canlı yayında yaptığı konuşmada “Talibancıların parmaklarına dikkat edin. İşaret parmaklarını tetiğin üstüne getirmiş vaziyetteler. Hepsi nizami bir şekilde duruyor ve aynı görüntüyü veriyor. Silahı bu şekilde tutuş biçimi Amerikan Özel Harekatı’nın tutuş biçimidir” ifadesini kullandı. Ateş, bu çetenin Amerikan Black Water adlı güvenlik şirketi tarafından eğitilmiş olabileceğini de söyledi.

Ancak bir askerin ya da uzmanın fark edebileceği bu ayrıntı, Taliban adlı kanlı örgütün, Vatan Partisi Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Doğu Perinçek ve bir kısım şeriatçı örgütün iddia etiği üzere anti-emperyalist olmadığı, aksine emperyalizmin sadık bir aparatı olma görevini üstlendiğini gösteriyor. Silah tutuş şeklini bile ABD’den alan bu örgütün, bölgede kaos yaratmak ve o coğrafyayı istikrarsızlaştırmak için kullanılacağı açık ve net bir biçimde görülüyor.

Taliban’ın kırbacı…

Her şey bu kadar açık ve net iken, başını Doğu Perinçek’in çektiği bir grup emperyalizmin maşası olan gerici – yobaz Taliban’a övgü üstüne övgü diziyor. Kanlı terör örgütünün bile anti-emperyalist oldukları yönünde bir iddiası yokken; Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, kadın düşmanı bu yapının, “Afganistan’ın bağımsızlığının önünü açacağı”nı ilan ediyor.

Taliban’a övgüler dizen ve “Şeriat getirmeleri bizi ilgilendirmez” diyen Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği (CKD) tabelalarındaki ‘Cumhuriyet’ ibaresini derhal kaldırmalı ve tüm kadınlardan özür dilemelidir. Çünkü; bu derneğin yöneticilerinin, Atatürk’ü ve devrimlerini hiç anlamadığı, laiklikten bi haber olduğu, kadın mücadelesinin temel kavramlarını bilmedikleri ve toplumsal gelişmeleri kavrayamadıkları ortaya çıkmıştır.

AKIL TUTULMASI

Doğrusu merak ediyorum: Hiç hak etmedikleri halde ‘’Cumhuriyetçi Kadınlar” ibaresini kullanan ve o saçma sapan bildiriye imza atan kadınların hangisi ‘’Taliban’ın kırbacı’’na rıza gösterir? Afganistan’daki kadınlar Taliban zulmü altında inlerken, bir kadın örgütü nasıl olur da bu çağdışı ve vahşi örgütü övebilir?

Vatan Partisi’nin güdümündeki Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, yayımladığı son bildiri ile cumhuriyet kavramını kirletmiş, mücadeleci kadınlarımıza saygısızlık yapmış ve Atatürk ilkelerine ihanet etmiştir.

Bu derneğin akıl dışı tutumuna tepki göstererek üyelikten istifa eden Gazeteci Gülgün Feyman’ın tavrı, derneğe üye olan tüm kadınlara örnek olmalıdır. Zira; yayımlanan bildiri, altında imzası olanlar için bir utanç kaynağıdır.

Afganistan 5’e bölünecek

ABD emperyalizminin aparatı Taliban, kendisine biçilen misyonu yerine getirecek ve Afganistan’ın bölünmesinin önünü açacak. Bölgeyi yakından tanıyan analistler, bölünme sürecinin hükümetin ilan edilmesinin ardından başlayacağı ve bölgenin daha kanlı bir atmosfer içinde kalmasının kaçınılmaz olduğunu vurguluyor. Bazı analistler, Afganistan’ın 3, bazıları ise 5’e bölüneceğini söylüyor. Herkesin hem fikir olduğu konu ise Afganistan’ın bölünecek olması…

ETNİK SİYASET TUZAĞI

‘Uluslaşma’ sürecini yaşayamayan Afganistan, etnik ve dini siyasetin tuzağına düşmüş durumda. Ülkede 300’e yakın farklı dil konuşuluyor. Milli marşta bile tam 12 ayrı kavmin (milletin) ismi sıralanıyor. Siyasal İslamcıları memnun etmek için ise marş biterken 3 kez tekbir getiriliyor.

Öyle ki; ülkenin komünist hareketleri bile ‘’işçi sınıfı analizleri”ni sınıf değil, ‘’milliyet temelli’’ yapıyor. Kısacası; Afganistan emperyalizmin bölgedeki laboratuvarlarından biri olma işlevini üstlenirken, 3 trilyon dolarlık maden kaynağı, ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Pakistan’ın gözlerini kamaştırıyor.

Bakalım bu kurtlar sofrasından kimin payına ne düşecek?

Bakalım insanlık bu gözü doymaz kapitalistlerin yüzünden başka hangi acılara tanıklık edecek?

Gazi’nin baktığı yerden…

Afganistan’da yaşanan rezaletleri gördükçe, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan şükran duygumuz her geçen gün artıyor. Gürkan Hacır, tarihin yetiştirdiği en büyük devrimcilerden biri olan cumhuriyetimizin kurucu lideri Atatürk’ü ve onun eşsiz öngörülerini geniş kitlelere anlatmak için önemli bir adım attı. Hacır, ”Gazi’nin baktığı yerden…” üst başlığıyla yayımladığı KemalYeri adlı dergiyi okurla buluşturdu.

Derginin üst başlığı, hayata nereden bakmamız gerektiğini özetliyor. Şu sıra en çok “Gazi’nin baktığı yerden” bakmaya ve onu anlamaya çok ihtiyacımız var…