AKP’de yerel seçimlerin ardından başlayan kriz, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun istifaları ile derinleşirken, isminin açıklanmasını istemeyen bir AKP Milletvekili, partideki durumu, "çöküşü yaşıyoruz" diyerek yorumladı.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre; AKP’de parti içi kaosun önü alınamıyor. İhracı istenen Ahmet Davutoğlu ve ekibinin dün itibariyle partilerinden istifa etmelerini, birçok eski milletvekili ve parti teşkilatlarında görev almış isimlerin istifaları izlemeye başladı. Yaşanan gelişmeler, Ali Babacan’dan sonra Ahmet Davutoğlu’nun da partiden ayrılmasının yerel seçim hezimetinin ardından AKP’de başlayan krizin büyük bir ayrışmaya doğru gittiğini gösteriyor.

“ÇÖKÜŞÜ YAŞIYORUZ”

İsminin açıklanmasını istemeyen bir AKP Milletvekili, partisinin geldiği noktayı “çöküşü yaşıyoruz” diyerek yorumladı. AKP’li vekil, Erdoğan'ın partisini yeniden toparlamak için üst üste yaptığı toplantıların da sonuç vermediğini belirterek, “Parti içerisinde farklı seslerin ithamlara uğratılması, yaşanan rahatsızlıkları ve krizi daha da büyütüyor. Teşkilatlarda bile AK Parti’nin ‘aile partisi’ haline geldiği inancı var. Yerel seçimlerin ardından ne partideki çatlaklara ne de ülke sorunlarına yönelik tatmin edici adımların atılmaması, AK Parti’yi giderek çöküşe sürüklüyor. Bu gidişatın sonucunda da parçalanma kaçınılmaz” dedi.


milletvekili, partisinin parti içi demokrasi yeteneğini kaybettiğini ifade ederek, “Teşkilatlanma yapısı erozyona uğradı. Seçmen nezdinde cazibe merkezi olmaktan hızla uzaklaşıyoruz. Erdoğan artık seçmene yeni bir hikâye sunamıyor.” ifadelerini kullandı.