SERKAN ULU - YERELİN GÜNDEMİ / 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT'lilerle ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Yarkadaş, Erdoğan'a ''Hangi İskandinav ülkesi battı?'' diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul'da katıldığı bir açılışta EYT'liler ile ilgili konuştu. Erdoğan, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ Tutturmuşlar EYT.  Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman olsun. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı'' açıklamasında bulundu.

26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Erdoğan'ın bu açıklamasına Twitter hesabından tepki gösterdi. Barış Yarkadaş Twitter'dan ''Erdoğan'ın #EYT ile ilgili yorumları gerçekçi değil.. Hangi İskandinav ülkesi emeklilik sistemi yüzünden battı? Norveç mi? Hangisi... Yandaş şirketlerin vergi borçlarını sileceğinize, EYT'lilerin talebini karşılayın. Mesele bu kadar basit; atla deve değil...''  paylaşımında bulundu.

Barış Yarkadaş Twitter'dan yaptığı bir başka paylaşımında ise, ''Erdoğan'ın kendisi 46 yaşında emekli oldu. Sanırım bunu unutuyor...'' dedi.