CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 12 milyon dolar ödendiğini söylediği Çin aşısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçaroğlu şöyle dedi:

Çinden 1 milyon doz aşı bedava alındı mı? Bedava alınan aşı 12 dolardan 12 milyon dolara fatura edildi mi?

Cevap veriyor: Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac ile yaptık. Aracı olan firmanın adını açıkladım. Koca'dan yanıtı şunun için istedim: Size aracı yok diyen kişiyi iyi tanıyın. Doğru bilgi vermiyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor. O anlaşmayı ben sana gönderebilirim. Sayın bakanın unutmaması gereken bir şey var. Rantın olduğu yerde akbabalar vardır.

SAYIN BAKAN'IN BUNLARDAN HABERİ VAR MI?

Keymen İlaç Devlet Malzeme Ofisi'ne gerekli teminat veremiyor. Çin'deki firma bunu teyit edemiyor. Sayın bakanın bunlardan haberi var mı? DMO kime bağlı? Hazine ve Maliye Bakanı. Cevap vermesi gereken kim? Hazine ve Maliye Bakanı. Kimin sırtına yüklüyorlar. 1 milyon doz aşı CHP iktidarında gelseydi 1 milyon doz aşıyı Filistin'e gönderirdim.

Havuz medyasının gazeteleri var. Birisi yazmış; "Kılıçdaroğlu asılsız iddialarla Sağlık Bakanlığı'nı ticari sırrını açıklamaya zorlayarak Türkiye'nin hem Sinovac hem Çin ile arasını bozmak istiyor"

Ben bu açıklamayı yapınca Sinovac, Çin ve Türkiye arasında uyuşmazlık yaratıyormuşum ben. Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulm dolayısıyla aranız bozulmuyor da, benim sorduğum aşı dolayısıyla mı aranız bozuluyor? Havuz gazetesi merak ediyorsa gelsin bütün belgeleri ben vereyim.

Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulüm nedeniyle aranız bozulmuyor da ben sorunca mı bozuluyor?