CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da değişimden yana tavır koydu ve Mevcut İl Başkanı yerine Ali Hikmet Akıllı’nın ismini işaret etmesi kulislere bomba gibi düştü.

Akıllı’nın isminin ilan edilmesinin ardından Ankara’da baş döndüren bir trafik yaşanmaya başlandı.

GÜVENER “DUYMADIĞIM SÜRECE ADAYIM”

Ankara’da bugün ilk hamle geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek aday adaylığını resmen ilan eden mevcut Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener’den geldi. Güvener, ilçe başkanı olağanüstü toplantıya çağırdı.

DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre, Ankara İl Başkanlığı adaylığıyla ilgili ortaya atılan iddialar konusunda henüz kendisine resmi bir açıklamanın yapılmadığını ifade eden Güvener, “Genel Başkan’dan birşey duymadığım sürece, il başkanlığı adaylığım devam edecek” görüşünü paylaştı.

SALICI PARTİ OKULU’NA GEÇTİ

İl Başkanı Güvener’in görüşmesinin ardından bu kez Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Parti Okuluna geçti ve 25 ilçe başkanı ile buluştu.

Salıcı, Genel Başkan’ın dün kendisini çağırdığını ve Ankara İl Başkanlığı için Ali Hikmet Akıllı’nın ismini verdiğini belirterek, “Genel Başkan’ın tercihine örgüt yöneticileri olarak benim ve sizlerin saygı duyması gerekiyor. Bize düşen Genel Başkan’ın adayına sahip çıkarak Kongrede seçtirmektir” ifadesini kullandı.

DİĞER ADAY ADAYLARIYLA KONUŞACAK

Salıcı, Ankara’daki diğer aday adaylarıyla da görüşerek Genel Başkan’ın tercihini aktaracağını da ilçe başkanlarına aktardığı öğrenildi.

İLÇE BAŞKANLARI NE SÖYLEDİ?

Toplantıda söz alan ilçe başkanlarının ağırlıklı kısmı, Genel Başkan’ın kararına saygılı olduklarını ve il kongresinde üstüne düşeni yapacaklarını belirtirken, bazı ilçe başkanları ise kendi yönetimleriyle görüştükten sonra kararını duyuracaklarını belirttikleri bilgisi edinildi.