İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Kanal İstanbul projesinin gerçekleştiği takdirde yok edeceği alanların görüntülerini paylaştı ve "Beton Kanal’ın yok edeceği İstanbul’un en verimli tarım arazilerini ve su havzalarını sizin için çektik" dedi.

Bilim insanlarının ve vatandaşların karşı çıktığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise 'inadına yapacağız' diyerek gündemde tuttuğu Kanal İstanbul projesi tartışmaları devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda İstanbul'un büyük zarar göreceğini daha önceki konuşmalarında açıklamış ve konuya ilişkin 'Kanal İstanbul Çalıştayı' düzenlemişti. Çalıştayda uzmanlar, Kanal İstanbul Projesine ilişkin görüşlerini açıklamıştı.

'1 MİLYONDAN FAZLA YENİ NÜFUS GELİYOR'

Bugün sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu, Kanal İstanbul'un yapılması durumunda yok edeceği alanların görüntülerini bir video ile paylaştı.

İmamoğlu "İstanbul’u korumak, vatanı korumaktır!" sözleriyle yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Beton Kanal’ın yok edeceği İstanbul’un en verimli tarım arazilerini ve su havzalarını sizin için çektik. Projeyle, bu doğal yaşam alanları yok oluyor ve 1 milyondan fazla yeni nüfus geliyor."