YERELİN GÜNDEMİ - Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Cemil Tugay, KRT TV'de Gazeteci Mustafa Yavuz'un sunduğu Sportif Yaşam programına konuk oldu.

Cemil Tugay, KRT TV yayınında Karşıyaka'da belediye olarak sporu nasıl desteklediklerini anlattı.

Tugay, Karşıyaka'da Sportif Yetenek Ölçüm Merkezi kurduklarını belirterek, Türkiye'de bunu yapan ilk ilçe belediyesi olduklarını söyledi.

İLÇE BELEDİYELERİ ARASINDA BİR İLK

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Cemil Tugay'ın KRT TV yayınında Sportif Yetenek Ölçüm Merkezi hakkında yaptığı açıklamalar şöyle:

"Bir Sportif Yetenek Ölçüm Merkezi'miz var. Bu merkezde 8-10 yaş arasındaki çocuklarımızın hangi spora yatkın olduklarına dair 30 civarında ölçüm yapılıp bir rapor çıkartılıyor.

Doğru spora yönlendirilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. 10 yaşından sonrada lisanslı sporcular arasında, o spor dalıyla ilgili yeteneğini tespit edeceğimiz... Kendisini geliştirmesi gereken hangi tür fiziksel aktivite ise ona yönlendirme amaçlı değerlendirme ve raporlamalar yapılıyor.

"KARŞIYAKA'DAN ŞAMPİYONLAR VE ÇIKARACAĞIZ"

İlçe belediyesi olarak Türkiye'de bunu yapan ilk belediye oldu Karşıyaka Belediyesi. Orta ve uzun vadede Karşıyaka'dan çok başarılı sporcular ve şampiyonlar çıkaracağımıza inandığımız bir çalışma bu."