'Dünya Sineması Dramatik Yarışması' bölümünde prömiyerini yapan ve yönetmenlik jüri ödülünü kazanan Cuties filmi, konuyu ve 11 yaşındaki küçük kızın hayatını işleyişi, çocukları cinsel obje olarak gösterdiği, pedofiliyi normalleştirdiği söylemleriyle eleştiri oklarının hedefi oldu ve tüm dünyada Twitter kullanıcıları tarafından gündem oldu.


Cuties’in senaryo açıklamasında, 11 yaşındaki bir kız çocuğunun gördüğü bir dans grubundan etkilendiği ve twerk dans grubuna katılmak istediği, dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuduğu bilgisi yer alırken, Netflix yeni filmini kullanıcılara 18+ olarak sınırlıyor. Yani görüntüye göre Netflix'in 11 yaşındaki kız çocuklarını oynattığı filmini 18 yaşının altındakiler izleyemiyor. Bu da tüm dünyada yükselen bir pedofili tepkisine neden oluyor.

TEPKİ FRAGMANA DA YANSIDI! YOUTUBE FRAGMANINDA 12 BİN LIKE, 345 BİN DISLIKE

Filmin 20 Ağustos itibarıyla platformdaki kısa açıklamasında, "11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır. Onlara katılmak umuduyla dişiliğini keşfetmeye başlayarak aile geleneklerine meydan okur." ifadelerine yer verilirken, filmin fragmanı da gelen tepkilerden nasibini aldı. 18 Ağustos'ta Youtube üzerinden yayınlanan fragman, 21 Ağustos sabahı itibarıyla 340 binden fazla 'dislike' (beğenmeme), 12 bin civarı beğeni aldı. Fragmanın izlenme oranı ise 2 milyona yaklaştı.

NETFLIX'TEN POSTER ÖZRÜ,

Netflix, tanıtım için yayınladığı afişte sinema versiyonunu değil, farklı bir afişi kullanmıştı. Netflix'ten Cuties filminin posteri nedeniyle özür geldi. Netflix, "Cuties filmi için kullandığımız uygunsuz poster nedeniyle çok üzgünüz. Bu, hoş değil ve Sundance'da ödül kazanan bu Fransız filmini yansıtmıyor. Resimleri ve açıklamayı güncelledik" ifadelerini kullanırken, 21 Ağustos sabahından itibaren filmin tanımıtında kullanılan 'dişiliğini keşfetmeye başlayarak' ifadesinin de kalktığı görüldü.