Masterchef 2020 finaline adım adım yaklaşılırken, finale çıkan isimler de belli olmaya başladı. 27 Aralık akşamında Masterchef’in üçüncü finalisti olmak için Özgül ve Emir artık son hamlelerini yaparken, en az puanı alan isim bu hafta yarışmadan elendi, bir isim de adını üçüncü finalist olarak yazdırdı.

MASTERCHEF FİNALİSTLERİ KİMLER?

TV8 ekranlarının sevilen yarışması Masterchef 2020’de ilk finalist Serhat oldu. Özgül ile verdiği mücadeleden başarıyla çıkan Serhat, 10 yıla yakın süredir aşçılık eğitimi ve tecrübesine sahip bir isim.

26 Aralık’ta yayınlanan Masterchef’in 129. bölümünde, Özgül, Emir ve Barbaros üçlü turda karşı karşıya geldi. İlk turda, şef Maksut Aşkar’ın yemeğini yapan yarışmacılar, ikinci turda ise yaratıcılık oyunu oynadılar.

Ana ürün olarak ananas verilen yarışmada üç yarışmacı da yaratıcılık yeteneklerini konuşturarak en lezzetli yemeği yapmaya çalıştılar. Üçüncü ve son oyunda ise yarışmacılardan baklava yapmaları istendi. Yarışmanın sonunda toplamda Özgül 57, Emir 54 puan alırken, Barbaros 66 puan alarak ismini 2. Finalist olarak yazdırdı.

 MASTERCHEF’TE ÜÇÜNCÜ FİNALİST KİM OLDU? BU HAFTA KİM ELENDİ?

3 etap şeklinde gerçekleşen eleme gecesinde ilk oyunda Özgül Mehmet, Danilo ve Somer şeflerden 19 puan alırken, Emir 18 puanla ikinci oyuna geçti.

Gecenin ikinci oyununda ise yarışmacılardan yaratıcılık yeteneklerini göstermeleri istendi. Ana malzeme olarak pırasa verilen oyunun sonunda Emir puanını 44’e yükseltirken, Özgül’ün ikinci oyun sonunda puanı 41 oldu.

Gecenin üçüncü ve son oyununda ise yarışmacılardan dünya klasiği yemeklerden birini seçerek yapmaları istendi. Tüm yeteneklerini ortaya döken Emir ve Özgül’ün yemekleri Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından değerlendirmeye alındı. Gecenin sonunda, Emir toplamda 64 puanla üçüncü finalist olurken, 57 puan alan Özgül bu hafta elenen isim oldu.