AKP eski Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt'ın kendi öz çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu adli tıp raporlarıyla kanıtlandı. Şahıs hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve Selçuk Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı. Ancak habere Selçuk Sulh Ceza Mahkemesince erişim yasağı getirildi.

 Sedat Peker  'Süleyman Soylu'nun oğlu Nevzat Kaya'dan rüşvet istedi' diye bir iddiada bulunmuştu, Devlet bu olayı araştırmak yerine habere erişim yasağı getirdi. 

Hatırlayınız, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara kaldığı yurtta uğradığı dinci faşizm ve tarikat baskısı yüzünden intihar etmişti, toplum bu olayı fazla bilmesin diye habere  erişim yasağı getirildi. 

Damat Berat Paşa Maliye Bakanı iken Merkez Bankası'nda 128 milyar Dolar bir gecede buhar oldu, kimse öğrenmesin diye bu habere yasak getirildi. Pankart demeç v.s. ile halka duyuranlara da tutuklama kararı geldi.

Cumhurbaşkanına danışmanlık yapan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasının sahte olduğu yazıldı çizildi, Savcılık soruşturma yapmak yerine Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği habere yasak getirdi.

Erişim engeli koydu.

T24 ve Bir Gün haber sitelerinde 7 Ağustos'ta yayımlanan "TMSF'nin 280 milyon TL'lik konut ihalesini Bilal Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşı kazandı" başlıklı habere erişim engeli kondu.

Ama bu yetmedi, "Bilal Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşının kazandığı 280 milyonluk ihaleyle ilgili paylaşıma erişim engeli getirildi" başlıklı habere de erişim engeli getirildi.

Oda TV'nin " Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah çocuk istismarından tutuklandı" şeklindeki habere erişim engeli getirildi. Mahkeme erişimi engellerken "ileride aynı konu ile ilgili yayınlanacak tüm haberlere de yasak getirilmesine" hükmetti.

Meşhur, Borajet’in o dönemde sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili bir habere yayın yasağı getirildi. Haberin linki erişime engellendi.

Bir Gün’ün 22 Şubat 2020 tarihinde gündeme getirdiği Elazığ’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden Yeldana Kaharman ile ilgili habere erişim engeli getirildi.

Erişim engeli haberine de erişim engeli getirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi'ne verilen hazine arazilerinin haber yapılması ve kamuoyuna sızması nedeniyle konuyla ilgili habere İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi. Erişim engeli getirildi diye yapılan haberlere de erişim engeli getirildi. 

T24 yazarlarından Mehmet Y. Yılmaz'ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Covid-19'a karşı kullanılan maskelere ilişkin sorular yönelttiği yazısına da erişim engeli getirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Vakıflar'dan sadece 258 liraya kiraladığı boğaz görünümlü villasına ve önündeki araziye yaptığı kaçak yapı haberine erişim engeli getirildi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşlarının aldığı ihalelere de erişim engeli getirildi

ATV'nin sahibine getirilen 9,5 milyar liralık vergi affını da haber yapmak yasak..

Bilal Erdoğan’ın sahibi olduğu TÜRGEV'e yapılan bağışları, eski İBB’den aldığı paraları da haber yapmak yasak.

'İlahiyatçı' Nurettin Yıldız "6 yaşında kızla evlenilir" ve "Demokrasi kafir işidir" diyor, o serbest, ama bu dediklerini haber yapmak ve bu konuşmayı halka göstermek yasak.  Erişim engeli.

Ekrem İmamoğlu’nun kendisinden önceki dönemde yapılan yolsuzlukları savcılığa bildirmesiyle ilgili yapılan haberler yasak, bu yasağı haber yapmak da yasak. Konuyu araştırmak yerine Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği erişim engeli haberlerine erişim engeli kararını da verdi.

Muş Merkez Karşıyaka Kuran kursunda 3 Temmuz tarihinde tuvalet kapısının koluna asılmış bir şekilde bulunan ve daha sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz’un dosyasına gizlilik kararı getirildi.
 
Cumhuriyet gazetesinde muhabir Seyhan Avşar “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın bir dönem CEO’luğunu yaptığı Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taçyıldız’ın kendisi ve ailesi hakkındaki FETÖ evrakının eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir tarafından 4 milyon liralık boğaz manzaralı köşk karşılığında temizlendiği belirtildi. İstihbaratçı müdürün mal varlığı ise dudak uçuklattı” şeklinde bir haber yapmıştı, ama bu haberle savcılık harekete geçmesi gerekirken Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği bu konunun haber yapılmasını yasakladı. Haberle ilgili erişim engeli yapıldı diye yapılan haberlere de erişim engeli getirildi.

“Erdoğan’ın yalanları” başlıklı haberlere İstanbul 8. sulh ceza Hakimliği'nin 26/07/2016 tarihli ve 2016/3506 d. iş sayılı kararı gereğince erişimin engeli getirildi.

Sonuç;

Eğer devlet bir habere erişim engeli getiriyorsa, o suça ya ortaktır, ya da o suçun sahibidir..

Nokta..