Ne kadar da anlamlı bir gün öyle değil mi ? Anneler günü ! Neden bunu bir gün kutlayalım ki ? Ya da annelerimizi bir gün boyunca hatırlayalım ? Ve tabi bir çok resmî özel gün gibi ?…

Pişmanlıktan doğan bir anma töreninin tüm dünyada kabul görmesiyle anneler günü kutlanmaya başlıyor. Yaşarken annesine yeterli ilgi göstermediğinden dolayı duyduğu pişmanlığı,her mayıs ayının ikinci pazar günü kaybettiği annesini anmaya başlayarak kutsuyor. Hayatta olan ya da olmayan anneler için arkadaşlarıyla yaptığı kutlamalar zamanla büyük ilgi görüyor . Tabi bunun kutsallığının ticarileştirildiğini anladığı zaman da bunu yıkmak için hayatı boyunca mücadele veriyor. Bahsettiğim kişi Anna Jarvis. Anneler günü ilk olarak Amerika’da 1914’de resmî anlamda kabul görüyor. Hikayesi hakkında fazla çeşitlilik var. Her ne şekilde ortaya çıkmış olursa olsun yaşadığımız an kadar yaşamda karşılaştığımız her birey kıymetli . Ve bu fikri dahi hissediyorsanız bunu da öğreten ilk öğretmenimiz annelerimiz .

Üstelik sonsuz sevgi ile sarıp sarmalanacağımız tek kucak da onun ki. Ancak ki anne olmak için doğum yapmış olmak gerekli değil. Annelik, sıcacık, samimi, özel bir duyguyu temsil ediyor , doğurganlığı değil. Doğum yapabilmek gibi olağanüstü bir olayın konağı olmak annelik kavramını tekli olarak ifade etmez. Annelik de sadece insana özgü bir kavram değil. Hayvanların da annelik iç güdüsünü bilenler bilir . Bu nedenle evladı olsun ya da olmasın severek yetiştirdiği çocuklarını , koşulsuz sevgiyle yararlı birer birey haline getirerek dünyayı yaşanabilir hale getirdikleri için tüm annelerin gününü kutlarım.

Hep söylediğim bir şey var.

Bizler mutlu yaşanmışlıklar peşindeyiz . Yaşarken bunun değerini bilmemiz temennim.

İyi ki varsınız kadınlar , iyi ki varsınız anneler .

Anneler gününüz kutlu olsun.