Birçok özel duyguyla beraber,mesleğin temelini iyi insan olmak oluşturuyor . Hemşirelik kutsal bir meslek ! Kutsal çünkü yardımseverlik , vicdan, empati , sevgi , paylaşım gibi bir çok güzel duygunun parayla karşılığı yok. Hele ki aile içinde bile tahammülün azaldığı şu dönemler.

Yakın zamanı ele alalım , pandemi sürecini .

Ailesinin bile bulaş riskinden göremediği hastalara bakıyor ,kendi ailesine de bulaştırmamak için eve gitmiyor,bir de kendi canını riske atıyor.

Büyük fedakarlık.

Sonra birileri çıkıp diyor ki “bu senin işin, para alıyorsun karşılığında!”

Bu öyle iş olarak göreceğimiz bir şey değil ki hanımefendi, beyfendi!

Milyonlar verseniz bunu yapmayacak insanlar var ki biz hemşirelerin aldığı maaş da belli zaten. Yani alacağımız o üç – beş lira için yapılacak şey değil. Hemşireler kendilerini buna adadıkları için yapıyorlar bu işi.

Ha yok mudur arada? Vardır elbet.. Bir çok meslekte olduğu gibi..

Bugün hemşireler günü. Benim de meslekte onuncu yılım bitiyor. Hayatımın kıyısından köşesinden geçmiş her insan bana çok şey öğretti . Benim de onlara katabildiğim bir şey varsa ne mutlu .

Güleryüzle verebildiğimiz hizmet için personeli motive edici aksiyonların alınması da şart. Bunun için emek verdiğim Palyaço Hemşireliği sadece hastaya değil personele de moral veriyor. Güleryüzlü personel istiyorsanız,kurum olarak çalışma şartlarını düzenliyor olmanız gerekir . Personelin de yüzünü güldürmelisiniz .

Mesleğimizin kutsallığı insanlar arası ilişkiden geliyor. Herkese olan sevgi,saygı,yardımcı olma heyecanı ,insanların yaşamlarına dokunma… ve daha yazılacak pek çok şey gibi. Ki içinde bulunduğumuz süreçte mesleğimize olan duyarlılığın arttığına inanırsak hakettiğimiz maddi değeri de iyi çalışma şartlarını da alabiliyor muyuz sormak gerek!

O yüzden soruyorum . Tüm meslektaşlarım adına? Bizler hakettiğimiz maddi manevi gücü alabiliyor muyuz?

Günde on iki saati aşıp bazen yetersiz personel nedeniyle devam etmiyor muyuz? Ya da az personel çok iş anlayışıyla yönetilen özel sektörlerde yaşadığımız iş yükünün karşılığını nasıl alabiliyoruz?

Artık tatmin etmeyen bir cevaptan çok harekete ihtiyacımız var . Gözle görülür bir harekete. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerek .

Sağlığınız önemli . Sağlığınızla ilgilenen insanlar önemli.

Hemşireler günümüz kutlu olsun.