Hastane kelime anlamıyla hasta- hane sözcüklerinin birleşimiyle oluşur.

Hasta evi. Hastaların evi…

Anlamına baktıkça,hastalıktan kurtulmayı beklediğimiz o alanın, öncelikle ismen bir çekiciliğe bürünmesi gerekiyor…

Hastaneler keyifle gelinen yerler değillerdir ama şu da bir gerçektir ki hastalık insanlığın kaçınılmaz sonudur. 

Hastalıktan kurtulmak için verdiğimiz mücadelenin taşlı yollarla değil de güllerle, gülen yüzlerle çevirili olması tedaviye giden yolların ilk basamağıdır. Öncelikle hastane içi dizaynların psikolojik ve fizyolojik açıdan kabul edilebilir bir pozitiflikte olması gerekir. 

Yıllarca önümüze konan “sessiz ol ya da sus”işaretiyle nam salmış bir mankenin hemşireliği temsili,kabul edilebilir bir temsil değildir. Öncelikle yıllarca süregelen bu temsili portre meslek üzerinde olumsuz bir itibar oluşturmaktadır. Sus işareti ile hasta bir insana dayatma, ağrısı olan bir insana sessiz ol diyerek baskı yaratma modelidir. 

Hastane içinde beklenilen,saygı, sevgi çerçevesinde pozitif bir yaklaşımın sağlanması ve hasta/hasta yakını - çalışan arasında profesyonelliğin yanısıra samimi bir güven duygusunun işlenmesidir. 

Hastanede  yakınını kaybetmiş bir hasta yakınına,içine içine ağlamasını talep etmek,yapmış olduğumuz işle bağdaşamaz.

Genel çerçevede değerlendirme yapacak olursak da hastane çatısı altına gelmiş herhangi birinin güle oynaya, bağıra çağıra, şiddetle yaklaşım göstermesi zaten normal bir durum olamaz, dolayısıyla bu kişi de oraya tedavi olmaya gelmiş hastalardan sadece biridir. 

Bir hemşire olarak beklentim modernleşme zamanımızın çoktan geldiğidir.

Mesleğimi temsil eden bir hemşire portresinin gerçek bir hemşire figüründen gelmesidir ve bu hemşire figürü güler yüzlü, samimi bir pozitiflikte olmalıdır. Hemşirelikle hiçbir bağlantısı olmayan bir mankenin başına kep geçirip hemşireliği ifade edecek değeri yoktur, olmamalıdır. 

Olması gereken,hiçbir dayatmaya yer vermeksizin hastane çatısı altında güler yüzle, pozitif ve samimi bir güven duygusuyla bizleri karşılayan hemşire modelidir. 

Hastaneler, yaşamın devamlılığında önemli noktada yer aldığı için,hizmet anlayışında profesyonelliğin yanısıra motivasyona dayalı, yapıcı, pozitif çağrışımları da bünyesinde barındırmalıdır.