Ulaşım konusunda en çok tercih ettiğiniz yöntem havayolu hizmetleri ise sağlığınız konusunda da dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. 

Biliyorsunuz ki havada sağlığınız için hali hazırda bir sağlık merkezi ya da  hastane bulunmuyor!

Günümüzde uçuşlarda her ne kadar bilinçli mürettebatlar yer alıyor olsa da,kendi sağlığımızdan öncelikle kendimiz sorumlu olmalıyız.

En sık karşılaştığımız problemlerden biri kulak ve burunla ilgilidir. 

Bir uçakta seyahatinizde ve uçak havalandığında veya inmeye başladığında, dış hava basıncı sizin iç hava basıncınızdan daha hızlı değişir.

Sinüslerdeki ve orta kulağınızdaki basınç, dışarıdaki hava ile aynı basınçta olmalıdır.

Solunum yolu enfeksiyonlarınız, alerjiniz veya burun tıkanıklığı gibi durumlarınız varsa bu durum daha zorlayıcı olabilir. 

Çünkü bu koşullar, sinüslerinize ve kulaklarınıza ulaşarak, zaten dar olan hava yolunuzu daha da daraltır. 

Peki neler yapılabilir? 

Soğuk algınlığı gibi durumlarda uçuştan yarım saat önce psödoefedrin içeren bir dekonjestan alabilirsiniz.Tabi buna alerjiniz ya da kullanmakta olduğunuz herhangi bir ilacınızın etkileşimi yoksa!

-Basıncı eşitlemek için sakız çiğneyebilirsiniz. 

-Su ile nemlendirilmiş bir burun ve boğaz bırakmaya çalışın. Ara sıra yudumla su için. Bölgeyi nemli tutmuş olursunuz. 

-Alkol ve kafeinden uzak durun. 

-Pastil ve vicks gibi sizi daha rahat ettirebilecek malzemeleri yanınızda getirin. 

-Hasta bir çocukla seyahat edecekseniz öncelikle çocuk doktorunuzla görüşün ve uçuşa uygun olup olmadığına dair onay alın. 

-Onay alınması halinde çocuğunuz için eğlenceli aktivite planları yapın. Uçuş süresince hem kendinizi hem diğer yolcuları rahat ettirmek adına çocuğunuzun dikkatini çekecek hazırlıklar planlayın. 

-Kulağındaki ve sinüslerdeki basıncı eşitlemek için kalkış ve iniş sırasında yaşına göre, ağzını açmasını ve yutmaya teşvik etmesini sağlayan ürünler alın. 

-Çocuğunuz ya da siz hasta olmasanız bile temel ilaçları yanınızda bulundurun. 

-Dezenfektan mendil veya spreyler kullanın. 

-Masayı, emniyet kemeri tokalarını, sandalye kollarını silin. Kendinize ait alanı kendinizce hijyenik hale getirin. 

-Boyama kitapları,hikayeler, resimler veya videolar gibi en sevdiği dikkat dağıtıcı şeyleri yanınızda getirin.

-Çocuğunuzun dikkatini böylece rahatsızlığından da uzaklaştırabilirsiniz. 

Bu dikkat dağıtıcı aktiviteler biz yetişkinler içinde geçerlidir. 

Peki ya hamilelik döneminde uçakla seyahatte neye dikkat edilmelidir? 

-Eğer gebeyseniz ve hamileliğin 36.haftasını geçtiyseniz (çoğul gebeliklerde 32. hafta) veya 28. haftanızdan sonra, doktorunuzdan beklenen doğum tarihini ve hamileliğin sağlıklı olduğunu teyit eden bir mektubu yanınızda taşıyabilirsiniz. 

-Yakın zamanda felç veya kalp krizi geçirdiyseniz,
özellikle mide, ortopedi, göz veya beyin ameliyatı olduysanız ya da başınıza, gözünüze,midenize herhangi bir darbe aldıysanız doktora danışılmalı, gerekirse öncesinde muayene edilmeli ve risk faktörleri hesaplanarak uçuş planlanmalıdır. 

-Sağlığı riske edecek herhangi bir durum söz konusu ise uçuş ertelenmelidir. 

-Alerjiniz varsa bunu kabin ekibine mutlaka bildirin. 

-Göğüs ağrısı,şiddetli derecede sinüs, kulak, burun enfeksiyonları,İleri derece kronik solunum yolu hastalıkları, ciddi akciğer enfeksiyonları,kolayca bulaşan bulaşıcı hastalıklar, başa alınan darbeler, yüksek ateş ve buna ek olan ciddi semptomlar  mevcutsa uçak yolculuğundan kaçınmanız gerekir.Aksi takdirde uçakta meydana gelebilecek akut bir rahatsızlık durumunda etkin müdahale edilemeyeceğinden uçuş en yakın havalimanında son bulabilir. Bu durumda gerek diğer yolcular için gerek havayolu şirketi için oldukça telafisi zor sonuçlar doğurabilmektedir. 

Bazı havayolu firmaları bekleme ve uçağa biniş sırasında, hasta yolculara dikkat ederek bu durumlarda bu yolcuların uçağa binmesine engel olabilirler. 

Peki havayolu şirketleri hasta yolcuları uçağa almama hakkına sahip midir?

-Havayolu firmaları uçuş sırasında hasta kişinin sağlığını ve diğer yolcuların sağlığını tehdit edecek veya ciddi sağlık sorunları olabilecek yolcuları reddetme hakkına sahiptir.

-Uçuşa uygun olmadığını düşündükleri bir yolcuya havayolu şirketi tıbbi departmanlarından tıbbi izin isteyebilir.

-Bir havayolu, fiziksel veya zihinsel yetersizliğe sahip bir yolcuyu uçuşa kabul etmeyebilir. 

-Örnek verecek olursak uçuş sırasında özel ekipman veya tıbbi müdahale gerektiren, mürettebat ve diğer yolcuların uçuş kalitesini bozacak ve uçuş güvenliğini tehdit edecek ciddi sağlık problemleri olabilir. 

-Kronik bir hastalığınız varsa ve uçmanız gerekiyorsa havayolunun sağlık departmanından sağlık kartı talep edebilirsiniz. 

Tıbbi iznin kanıtı olarak bu kart kullanılabilir.

Ek olarak uçakta sadece yolcuların sağlığından söz edilemez. Pilotlar için de beslenme konusunda alınan bazı önlemler vardır.

Çok düşük bir ihtimal de olsa bir pilot yediği yemekten dolayı besin zehirlenmesi yaşarsa diğer pilotun tüm sorumlulukları devralıp uçuşu güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesi gerekiyor.

Yemekler her ne kadar özenli şekilde kontrol ediliyor olsa da zehirlenme riski de göz önünde bulunduruluyor. 

Farklı yemek kültürlerine sahip ülkelerde restoranda ya da dışarda herhangi bir yerde yemek yeniliyorsa da pilotlar yazılı olmayan bu kuralı yine de uyguluyor ve farklı yemekler sipariş ediyorlar. 

Uçuş güvenliği için oldukça önemli detaylardan bir tanesidir. 

Tüm bunlara ek olarak, ilk yardım eğitimi herkesin bilmesi gereken eğitimlerden biridir. 

Bunun yanısıra Heimlich manevrası da hayat kurtaran tekniklerden biridir.

Bunları biliyor olmak sağlık merkezlerinden ya da sağlık profesyonellerinden uzakta da olsak bizlere geçici çözümler üretmeye ve hayat kurtarmaya yardımcı olacaktır.