Bugün,ihtiyacı olan insanlara destek ve koruma sağlamak için hizmet eden tüm çalışanları onurlandırma günü. Çevrenizde hiçbir karşılık beklemeden sizlere destek olan ya da çevresine karşı duyarlılık gösteren her kim varsa onlara teşekkürü borç bilirim. 

Hayatlarını yardım etmeye, ortak bir gayede refaha erişmeye ve hiçbir beklentisi olmadan insani değerleriyle,insani amaçlar uğruna çalışmaya adamış ve hala çalışmakta olan tüm insanları anma günü.

Krizlerden veya afetlerden etkilenen insanların esenliği, onuru ve hayatta kalabilmeleri için emek veren insani yardım çalışanlarının güvenliğini sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla bugün doğmuştur.

Yardım eden insanlara karşı güven alanı oluşturmak ve kendi hayatlarını riske ederek kriz bölgesine ulaşan insani yardım çalışanlarının hayatlarını korumak “insanlık” görevidir.

Olumsuz şartlar altında savunmasız bir şekilde, sadece yardım duygusuyla hareket eden ve ihtiyacı olan insanlara yardım sunarken hayatını kaybeden veya yaralanan gönüllüler ve sağlık çalışanları saygıyı hak ediyor…

Çatışma bölgelerine,doğal afet bölgelerine ve savaş alanlarına yardıma ulaşan insanlar savunmasız insanlardır. 

Yardım etmeye çalışan içtenlik duygusu köpeklerde de var,yakın zamanda deprem bölgesinde tanık olduklarımız gibi…

Tıpkı Irak’ta yardım için bir araya gelmiş Birleşmiş Milletler Konseyi üyeleri, insan hakları savunucuları gibi…

İnsani yardım için,19 Ağustos 2003'te Irak'ın Bağdat kentindeki Canal Oteli'nde bulunan 22 insani çalışan,düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Hayatlarını yardım etmeye adamış insanlara yönelik yapılan bu saldırılara farkındalık oluşturmak amacıyla Genel Kurul, 19 Ağustos'u Dünya İnsani Yardım Günü olarak belirlemiştir. 

Hayatlarını kaybeden yardım çalışanlarının aileleri, büyük acı yaşadılar ancak buna rağmen aileler ne olursa olsun hizmet ettiğimiz topluluklarla omuz omuza durduğumuzu göstereceğiz diyerek yardımlaşma inancından vazgeçmediler.

Yardım çalışanlarına yönelik saldırılar kabul edilemez.

Bizi insan yapan duyguların eksikliğini yaşamamanız dileğiyle. 

Görüşene dek hoşçakalın.