CHP Genel Başkan Başdanışmanı Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut Bey ile telefonda sohbet ettik, kendisi madde bağımlılığı konusunda çok önemli bir çalışma yaptıklarını, Türkiye’nin önde gelen konunun uzmanı akademisyenleri ile birlikte bu çalışmayı yürütüklerinden bahsetti.

Kenan Nuhut, ''Alkol, madde kullanımı ve İnternet bağımlılığı, günümüzün önemli konularından birisidir. Uyuşturucu, alkol, teknoloji bağımlılığı toplumda bilinen ve neticesi öngörülemeyecek kadar büyük olabilecek problemlerin başında gelmektedir. Uyuşturucu, alkol teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen kişilerin profesyonel yardım almasının gerekliliği söz konusudur.

Değerli akademisyenlerimiz ile birlikte çok yönlü bir çalışma yapıyoruz.Yaptığımız bu çalışmanın bir yönüde kanun tasarısı olacak madde bağımlılığı ile ilgili TBMM’de milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte önümüzdeki günlerde kanun tasarısı üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yine önümüzdeki günlerde madde kullanımı ve internet bağımlılığı üzerine bir çalıştay düzenleyeceğiz'' dedi.

 

Günümüz dünyasında çeşitlenen sorun alanları ile birlikte dâhil olan konulardan birisi de Madde Bağımlılığı ile mücadele konusudur. Bu alanda çok çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lar çeşitli görevler üstlenerek toplumsal güvenliği ve toplumsal barışı tehdit eden bağımlılık konusunda çalışmalar yürütmektedir.

CHP’nın yapmış olduğu bu çalışmayı önemsiyorum ve takip edeceğim buradanda konu ile ilgili siz değerli okurlarımızı bilgilendireceğim.