İnsanın, birey olma ögelerini iğdiş etmenin en kolay yolu, korku duygusunu birey üzerinde kullanmaktır. Nedir insanın birey olma ögeleri?

·         Açıklık : Hayal kurma, his, macera, sıra dışı fikirler, merak

·         Sorumluluk : Öz disiplin göstermeye yönelim, sorumluluk sahibi olarak hareket etme ve başarı için azimli olma.

·         Dışadönüklük: Enerji, diğerlerinin ortaklığını ve teşvikini aramaya eğilim.

·         Uyumluluk : Merhametli ve yardıma hazır olmaya eğilim.

·         Duygusal denge : Öfke, kaygı, bunalım veya alınganlık gibi duyguları kolayca yaşamaya eğilim.

Peki bu ögeler, korku duygusu kullanılarak iğdiş mi ediliyor? “Ne ilgisi var, bireyler toplum içinde bu ögeleri özgürce kullanabiliyor” diyebilirsin. Mesele tam da bu aslında. Sen özgürce sana ait bütün özellikleri yaşadığını zannediyorsun fakat işin gerçeği öyle değil. İnsan organizması programlanan bir organizma. Nasıl programlanırsa, o kişiye dönüşüyor. Ta ki kişi programlandığını anlayıp bu programlardan özgürleşmeye karar verene kadar. Benlik algımız, doğduğumuz andan itibaren kendi potansiyelini gerçekleştirmek için dizayn edilmiştir ancak sistemli kötülük tarafından, korku duygusu kullanılarak üzeri parazitlerle kapatılmış durumda… Kendini Yaradan yerine koyan sistemli kötülük, inancından yaşam biçimine kadar seni yönetiyor. “Böyle inanmazsan cezalandırılacaksın, böyle giyinmezsen cezalandırılacaksın, böyle yaşamazsan cezalandırılacaksın, itaat etmezsen, biat etmezsen cezalandırılacaksın, bu inanca sahip insanlara tepki göstermezsen cezalandırılacaksın, vb” Ne oldu yukarıda saydığım birey olma ögelerin? Ne oldu, kendini gerçekleştirme potansiyeline sahip olarak dizayn edilmiş olan benlik algın? Sistemli kötülük, halkta direnç bulmadan kendi mekanizmasını kurdu. İnsan organizmasının varoluşundan bugüne kadar kendini tekrar eden süreci bu maalesef…

Korku duygusu, insanda serbest radikaller (vücut parazitleri) oluşturur. Hani deriz ya; her hastalığın kaynağı stres diye. İşte bu sebepten dolayı hastalıklar oluşur. Korku duygusundan çok daha büyük bir enerji var yeryüzünde, SEVGİ. Sevgi duygusu geliştirdiğin zaman vücudunda oksitosin salgısı (yararlı bakteri. Vücudumuzdaki zararlı bakterileri yok eder) artar. Şunu çok iyi anla; Yaradan’ın sözü, “her şeyden kork ve itaat et” değildir. Yaradan’ın sözü “Sevmeyi seçersen, ömrün uzar.” Yüzyıllardır seni kandıran sistemli kötülüğün anlayışını yıkarsan, hayat sana sağlıklı bir ömür sunuyor. Sistemli kötülüğün sözü, Yaradan’ın sözü değildir. Vücudun bunu açıkça kanıtlıyor. Sen buna uyanmak zorundasın. Yandaş olmak yerine bütün toplumun candaş bir şekilde yaşadığı sistemi var etmek zorundasın ki korku duygusunun oluşturduğu hastalıklı toplum yerine sevgi duygusunun oluşturduğu sağlıklı, huzurlu, mutlu, eşit şartlarda yaşayan bireylerden oluşan bir toplumda yaşayalım. Her şey senin elinde!