Entourage ne demek biliyor musun? 

              Cinsel ilişki sırasında bir erkek, 15 milyon ila 200 milyon arası spermi kadının rahmine bırakır. 15 milyon ila 200 milyon sperm arasında sadece 30 civarı sperm kalitelidir.

               Epigenetik, atalardan gelen, insanlığın ortak bilinciyle ve kültürüyle donatılmış, insan olma becerisine haiz olan sperm sayısı sadece 30.. Geri kalanı entourage, yani kalabalık.  Kadının ürettiği yumurta sayısı sadece bir tane. Ve bu bir tane yumurta; epigenetik, atalardan gelen, insanlığın ortak bilinciyle ve kültürüyle donatılmış, insan olma becerisine haiz. 15 milyon ila 200 milyon arasındaki bütün spermler yumurtayı döllemek için var gücüyle hücum ederler ve yumurtaya kafa atarlar.

            Yumurta, milyonlarca sperm içinden sadece 30 tanesi arasından birini seçer ve içine alır. Bu uyumun mükemmelliğinin farkına vardığın zaman, hayatı doğru analiz etme başlıyorsun.

            Sen kadınsın, mükemmel varlıksın; sen erkeksin defolusun saçmalıklarından bahsetmiyorum. Sen erkek olarak o 30 spermi korumak için milyonlarca sperm üretebilme becerisine sahipsin.

            Sen kadın olarak ürettiğin yumurtayla, en iyi varlığı dünyaya getirebilmek için milyonlarca sperm arasından en iyisini seçebilme becerisine sahipsin. Bu sayede  insanlığın ortak bilinci, kültürü, hafızası yüklenmiş olarak dünyaya geliyoruz. Aslında bize çok fazla iş kalmıyor. Potansiyelimizin üzerine küçük eklemeler, küçük farkındalıklar yaparak iyi bir insan olarak hayatımızı devam ettirebiliriz. İş ki; “Nasıl dünyaya geldik, neden dünyaya geldik?” Sorularını objektif bir şekilde sorgulamak.

            Eril enerji, dünyayı inşaa etmek için kadın-erkek hepimizde var. Dişil enerji, dünyayı korumak için kadın-erkek hepimizde var. Eril enerji erkekte daha fazla dişil enerji kadında daha fazla.. Eril enerjinin özelliği; sadece bir duruma odaklanarak, odaklanılan o durumu en iyi şekilde var etmektir. Dişil enerjinin özelliği; aynı anda birden fazla (5-6) durumlara odaklanıp, bütün ihtimalleri en iyi şekilde organize etmektir. Tüm bunlar bize gösteriyor ki kimse kimseden daha üstün, daha mükemmel değil. Kadın erkek arasındaki bu farklılıklar, dünyayı daha güzel bir yaşam alanı olarak dizayn etmek için çok büyük bir fırsat. Bütün bu bilgileri içselleştirdiğin zaman “birey” olma bilincine uyanıyorsun. İşte o zaman yüzyıllardır sana dayatılmak istenen sömürü mantığına “DUR!” diyorsun. 

            Üstün erkek, mükemmel kadın savaşına bir dur demek zorundayız. Erkek, erkek olarak sahip olduğu iyi özellikleri; kadın, kadın olarak sahip olduğu iyi özellikleri yüceltirse ve güçlerimizi birleştirirsek, işte o zaman yer yüzünde cennet gibi bir hayat yaşarız.

            8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’müz kutlu olsun.