Holistik ne demek? Yaşadığımız tüm kainatı bir bütün olarak görebilmeyi, yaşanılan her bir ana bütünsel bakabilmeyi, ama bunu yaparken de bütünün tüm detaylarını anlayabilmeyi sağlayan bir yöntemdir. Bütünün değerli bir parçası olduğumuzun ve bütüne hizmet etmek için varlık oluşturduğumuzun tanımı… Şunu çok iyi  anlamamız gerekiyor; dünyaya gelmiş her birey olarak hepimiz birer mucizeyiz ve hiç kimse kimseden daha değerli değil.

Evrimsel olarak beynimiz düşünce üretir. En çok da olumsuz düşünce üretmeye tasarlanmış bir beyin yapımız var. Nedeni de şu; vahşi doğada yaşamını sürdüren atalarımız, hayatta kalmak için her şeyin en kötüsünü düşünerek, önsezi yöntemini geliştirdiler. Doğanın içinde çiçeklerin güzelliğine, ağaçların görkemli büyüsüne kapılıp romantik bir hayat sürdürmeye kalkarsan, bir kaplanın üstüne atlayıp seni midesine indirmesi an meselesidir. Dolayısıyla öncelikle güvenli bir yaşam alanı oluşturman için en olumsuzunu düşünerek önlem almak zorundasın. Modern hayata geçince bu tehlikeler ortadan kalktı tabi… Kültür üreten toplumlar oluşturduk. Bir bütünün değerli bir parçasıyım ve bu bütünün (toplumun) her bireyinin değerli bir yaşam sürdürmesi için ben de varım diyorsan, öncelikle doğru soru sormakla başlayacaksın işe... Vahşi doğada yüzyıllarca hayatta kalmak için olumsuz düşünce üreten beyin, modern hayata adapte olabildi mi acaba? Egemen sistemi kuranlar işe bu doğru soruları sormakla başladılar ve modern sistemi kendi çıkarları doğrultusunda dizayn ettiler. Örnek; genlerimizden gelen alışkanlık gereği beynimiz olumsuz düşünce üretmeye yatkın. Egemen sistem kurucularının sorduğu soru şu; “Biz bu durumu kendi lehimize nasıl çeviririz?” Cevap ve uygulama yöntemi; insanların, sürekli tehlikede olduğunu düşündürecek sanal korkular yaratmak ve onları buna inandırmak. Egemen sistem, en çok bu yöntemle insanları yüzyıllarca kandırdı ve hala kandırıyor. Sanal korkular yaratarak insanların hayatını, emeğini sömürüyor. “Dış güçler var ve kötü gidişatın sebebi onlar” Sen, sürekli ekonomik kaygılarla yaşıyorsun. Dış güçler adındaki sanal canavardan korkup gelecek kaygısıyla yaşıyorsun ve Kurban Kompleksi denilen hastalığa yakalanıyorsun. Bu hastalık sende bu yöntemle oluşturuluyor. İşte tamda burda Mesih (kurtarıcı) Kompleksi devreye giriyor.   Aslında mesih kompleksi, bipolar bozukluk ve şizofreniden muzdarip hastalarda bildirilmektedir. Fakat egemen sistem bu hastalığı kullanıyor. “Ben senin kurtarıcın olarak, ilahi bir kaynaktan görevlendirilip gönderildim” duygusunu, kanaatini sende oluşturuyor. Sen kendini ona bırakmak zorunda olduğun bir sistemin içinde kayboluyorsun.

Sen, bu bütünün (toplumun) değerli bir parçasısın. Olumsuz düşünce üretmekten ve korku duygusundan kurtul. O zaman sana dayatılan sömürge düzeninin yalanlarını çok iyi anlayacaksın. Bunu anlayan bireylerden oluşan toplum, zenginliğe ve mutluluğa kavuşur.